Onze visie


Wij zijn een kleinschalige fokker van de Australian Labradoodle en fokken af en toe een nestje met onze eigen honden.

Dit gebeurt bij ons in huiselijke kring. Dat wil zeggen dat alle pups bij ons in de woonkamer opgroeien samen met al onze andere honden. Voor ons begint hier namelijk de socialisatie al.


Socialisatie

Ons doel hierin is dat de pups in hun eerste periode zoveel mogelijk meekrijgen. Bij ons gaat het leven dan ook op de 'normale' manier door. We ontvangen visite, we stofzuigen, we laten wel eens wat vallen...kortom, net zoals bij u thuis.

Wanneer de pups groot genoeg zijn om te kunnen lopen worden ze met zeer veel regelmaat uit hun ren gehaald om de complete woonkamer te kunnen ontdekken, en zelfs bij mooi weer in de tuin gelaten. Alles op een verantwoorde manier uiteraard. Hier blijft het voor ons niet bij!

Wanneer de pups een leeftijd van zes weken bereiken gaan we ook echt de praktijk opzoeken.

Samen met onze Doggy-ride wandelwagen zoeken wij alle nieuwtjes op zoals het verkeer, het dorpscentrum, andere dieren, het strand...enz. 

Ons streven is dan ook om de pups zoveel mogelijk mee te geven voordat ze naar de nieuwe eigenaar gaan.

Voeding

Al onze volwassen honden krijgen KVV (kant en klaar vers vlees). Wij zij er namelijk van overtuigd dat dit voor de hond de beste voeding is en een zeer positieve bijdrage geeft aan de gezondheid. 

Dit houd in dat wij onze pups vanaf vier weken oud ook KVV geven. Wij zullen daarom altijd de toekomstige eigenaren ook hiervan proberen te overtuigen en zich hier eens op in te lezen.  

Karaktertest 

Op de leeftijd van zeven weken wordt er een karaktertest afgenomen bij pups door een gedragstherapeut.

Uit deze test komen eigenschappen van de pup naar voren die wij zo goed mogelijk willen laten matchen met de eigenaar.

Natuurlijk proberen wij ook zoveel mogelijk rekening houden met wensen zoals vachtkleur en geslacht, maar vinden het aller belangrijkst om karakter doorslaggevend te laten zijn.Entingen en chippen

Al onze pups worden elke twee weken ontwormd en krijgen bij zes weken hun eerste enting.

Na de zes weken enting volgen er nog twee. Dit gebeurt in de negende en twaalfde week door de nieuwe eigenaar.

Ook zorgen wij dat de pup gechipt wordt. Als fokker zijn wij namelijk verplicht om al onze pups, na dat zij gechipt zijn, in te schrijven in één van de landelijke databanken voor gezelschapsdieren. 

Wij maken gebruik hierin van de databank van de NDG.


 Castratie/Sterilisatie 

Bij ons worden de pups niet bij zeven/acht weken gecastreerd/gesteriliseerd. Wij vinden namelijk dat dit pas gedaan kan/moet worden wanneer de pups een oudere leeftijd hebben. Voor de pup vinden wij dit beter voor de lichamelijke ontwikkeling. Gezien wij wel inzien dat dit moet gebeuren ter bevordering en behoud van de zuiverheid van het ras, hanteren wij hierin een overeenkomst (contract) tussen beide partijen. In deze overeenkomst wordt afgesproken dat de castratie/sterilisatie op een bepaalde tijd moet plaats vinden. In ieder geval wanneer uw pup er pas aan toe is.

ALAEU
Wij zijn lid van de Australian Labradoodle Association Europe (ALAEU).